Adem (en) Bewust-Zijn

Voor meer gezondheid, energie, rust, plezier in je leven.   

Burn out herstel door juist te leren ademen. 

Vandaag de dag worden we overladen met informatie, deadlines, alles moet sneller, tijd is geld, de concurrentie is bikkelhard, we moeten de beste van de klas zijn, en ga zo maar verder. 

Daarbij komt nog de "sociale" media, we weten in enkele seconde wat er voor ellende aan de andere kant van de wereld gebeurt. Ook onderweg en s'avonds als we thuiskomen worden we door onze smartphones, computers en televisie overladen met informatie door Facebook, Whattsapp, Twitter, You tube, Snapchat, Instagram, het Journaal, Talkshows, etc..

Onze hersenen krijgen zoveel te verwerken. We staan letterlijk heel de dag aan, en komen slecht in slaap en zelfs s'nachts als we slapen blijft deze informatie verder in onze hersenen doorspelen. Ook hoe we overdag (verkeerd) ademen doen we s'nachts verder. Gevolg is dat we vermoeid wakker worden. Balans tussen lichaam en geest raakt verstoord, we beginnen nog hoger en nog meer te over-ademen, houden onze adem vast. Hierdoor ontstaat spanning en stress. Bij genoeg langdurige periode van stress en (over)spanning  raakt je zowel lichamelijke als geestelijke uitgeput. Je voelt je letterlijk ‘opgebrand’. Je komt op den duur in een negatieve spiraal terecht tot je lichaam uiteindelijk volledig opgebrand en uitgeput is. 

Dit is online te vinden: (NL: Volgens de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek - TNO) hebben 1,6 miljoen mensen een burn-out en in 2021 zaten die ongeveer 11 miljoen dagen thuis vanwege die klachten.
Kosten voor de werkgever € 3,3 miljard.
België: Onderzoek Securex en KU Leuven toont aan: bijna 30% van Belgische werknemers loopt een (hoog) risico op burn-out.
In 2020: blijkt dat men hiervoor gemiddeld 189 dagen thuisblijft. Totaal depressie + burn-out €1.678.134.774,65
)

Door even een tijdje te rusten is dit niet op te lossen. We blijven te hoog en te veel ademen en kunnen ons niet meer focussen, hervallen, voelen ons schuldig, nutteloos en ga zo maar door. Het lukt ons niet om terug die energie te vinden. Sommige schamen zich zelfs hier voor.

Gelukkig leest je nu deze website en ben je op het juiste pad terecht gekomen. Lees maar verder...

Je adem is namelijk het allereerste  en beste "medicijn" om te herstellen van een burn out.  Het is daarbij ook nog eens het goedkoopste middel en je hebt het altijd bij je. 

Door juist te leren ademen zorg je niet alleen ervoor dat je uit je burn out geraakt, maar leer je ook de oorzaak te herkennen en te voorkomen dat je terug zou hervallen. Je wordt je bewust van alles; Van de oorzaak, je adem, je denken, het voelen, het doen, het zijn, het bewustzijn en adembewustzijn... 

Wacht niet langer en contacteer mij. Ik help je en samen komen we eraan uit!

E-mailen
Bellen